Delikatny makaron z cukinii z pomidorkami koktajlowymi i czosnkiem. Tak przygotowane spaghetti warzywne z kawałkami wędzonego pstrąga i parmezanem to propozycja na błyskawiczny, zdrowy obiad.
Cukiniowe spaghetti z wędzonym pstrągiem
2 porcje
Składniki
1 średnia cukinia,
5 pomidorków koktajlowych,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki oliwy,
1/2 wędzonego pstrąga,
2 łyżki tartego parmezanu,
sól, pieprz do smaku,
opcjonalnie świeże oregano.
Przygotowanie
Cukinię i pomidorki umyć. Cukinię za pomocą specjalnej maszynki lub obieraczki do julienne pokroić w cienkie paseczki jak spaghetti.
Pomidorki przekroić na połówki. Czosnek obrać z łupinek, drobno posiekać. Mięso ryby oddzielić widelcem od ości, podzielić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć przez chwilę drobno posiekany czosnek.
Następnie dodać pomidorki oraz warzywny makaron. Podsmażyć całość przez około 2-3 minuty na koniec doprawiając solą, pieprzem i listkami oregano.
Spaghetti przełożyć na talerze, ułożyć na wierzchu kawałki wędzonego pstrąga i posypać parmezanem.
Comments