To nie może się nie udać…
Mus malinowy z jogurtem naturalnym
2 porcje
Składniki
250 dag malin (mogą być mrożone),
4 łyżki cukru,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1 duży jogurt naturalny typu greckiego.
Przygotowanie
Mus malinowy
Do rondelka włożyć 2/3 owoców, przykryć pokrywką i podgrzewać ok. 10 minut, od czasu do czasu zamieszać. Dodać cukier, zmiksować blenderem lub rozgnieść widelcem. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w 1-2 łyżkach zimnej wody. Dokładnie wymieszać, zagotować. Garnek odstawić z ognia i dodać pozostałe owoce. Mus przestudzić.
W wysokiej szklance delikatnie warstwami układać jogurt naturalny i mus malinowy. Górę można posypać gorzką czekoladą.
Wskazówki
Maliny można zastąpić truskawkami.
Comments