Natka pietruszki, koperek, szczypiorek oraz czerwona papryka razem z twarogiem to wysokowitaminowa pasta dla każdego.
Dlaczego warto jej spróbować?
Natka pietruszki wzmacnia odporność, przeciwdziała anemii, reguluje przeminę materii i działanie nerek. Koperek podobno łagodzi stres i bóle głowy, pobudza trawienie, udrażnia układ moczowy. Szczypiorek bardzo dobrze wpływa na działanie układu trawiennego, serce, poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci, wzmacnia odporność, zapobiega anemii. Papryka natomiast zmniejsza ciśnienie krwi i chroni przed wczesnym zwapnieniem naczyń krwionośnych. Sproszkowana poprawia trawienie i pobudza apetyt.
Czy potrzebujemy czegoś więcej?
Zielona bomba witaminowa z twarogiem
Składniki
kostka twarogu (25 dag),
2-3 łyżki jogurtu naturalnego,
po 2 łyżki siekanej natki pietruszki, szczypiorku i koperku,
¼ czerwonej papryki,
½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
sól do smaku.
Przygotowanie
Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Twaróg dokładnie rozgnieść widelcem z jogurtem naturalnym, solą i mieloną papryką. Dodać natkę pietruszki, szczypior, koperek oraz czerwoną paprykę. Wymieszać.
Najlepiej podawać z razowym pieczywem.
Comments