Tym razem sałatka z kapusty pekińskiej z makaronem, tuńczykiem i kiełkami soi. Smaczna i prosta, u mnie w rodzinie ma wielu amatorów.
Morska sałatka z makaronem
Składniki
½ kapusty pekińskiej,
25 dag drobnego makaronu (penne, kolanka, kokardki),
2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
1 słoik albo puszka kiełków fasoli Mung lub soi,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
4 łyżki majonezu,
½ łyżeczki curry,
sól do smaku.
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przestudzić.
Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Tuńczyka oraz kiełki odsączyć z zalewy. Kiełki posiekać na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, doprawić curry i solą.
Sałatkę najlepiej podawać schłodzoną.
Comments